2015: Een jaaroverzicht

Bij mij beginnen de vlinderkriebels wel weer te komen, ik kan niet wachten tot de oranjetipjes weer beginnen te vliegen! Ik vind het daarom wel tijd om vooruit te kijken en plannen te maken, maar ook om terug te kijken. Daarom bij deze een overzicht van 2015.

Het vlinderseizoen begon bij mij al wel vroeg, met in februari een tripje naar Spanje voor het monitoren van amfibieën. Ik kwam hier onder andere resedawitjes, een kaasjeskruiddikkopje en deze grote vos tegen.

2015-02-17 Grote vos 01

In april kwam het vlinderseizoen op gang in Nederland en hield ik me bezig met het fotograferen van oranjetipjes.

2015-04-27 Oranjetipje 01

Begin mei ging ik een weekje naar de Ardennen en werd ik op de laatste dag beloond met een prachtige zilvervlek!

2015-05-07 Zilvervlek 02

Het pinksterweekend ging ik terug naar België voor een andere prachtige parelmoervlinder, namelijk de moerasparelmoervlinder!

2015-05-25 Moerasparelmoervlinder 03

Ook in juni heb ik meerdere plekken over de grens bezocht voor vlinders. Begin juni ben ik naar de Duitse Eifel en heb ik de voorjaarserebia en de rode vuurvlinder gefotografeerd.

2015-06-03 Rode vuurvlinder 05

Eind juni bezocht ik voor het eerst het prachtige Moezeldal en daarna zijn we doorgereden naar de Eifel waar ik, ondanks het slechte weer, een tijmblauwtje heb gefotografeerd. Dit was tevens mijn 100ste vlindersoort!

2015-06-20 Tijmblauwtje 02

Daarnaast heb ik in juni enkele locaties bezocht voor de iepenpage. Dit vlindertje leeft hoog in de boom, dus deze is lastig te fotograferen. Wel heb ik hem een aantal meer mogen spotten en dat was al geweldig!

In het kader van de 25e verjaardag van het pimpernelblauwtje heb ik me in juli bezig gehouden met het fotograferen van drie Nederlandse mierenblauwtjes, namelijk het gentiaanblauwtje, pimpernelblauwtje en het donker pimpernelblauwtje. Alle drie prachtige vlinders!

2015-07-18 Gentiaanblauwtje 03

2015-07-10 Pimpernelblauwtje 01

2015-07-21 Donker pimpernelblauwtje 04

Half juli ben ik een week op vakantie gegaan naar Italië, waar we veel leuke soorten tegen kwamen! Voor mij waren het tijgerblauwtje, de tweekleurige parelmoervlinder en het geraniumblauwtje de meest indrukwekkende soorten!

2015-07-28 Tijgerblauwtje 01

2015-07-28 Tweekleurige parelmoervlinder 01

2015-07-30 Geraniumblauwtje 03

In augustus bracht ik tijdens een regenbui nog een bezoek aan de kommavlinder, een mooi klein dikkopje.

2015-08-04 Kommavlinder 02

Omdat ik sinds september 2014 een hele leuke opleiding volg (namelijk de opleiding Toegepaste Biologie aan de HAS in Den Bosch), heb ik me het afgelopen jaar minder bezig gehouden met het fotograferen van algemene soorten, ik had hier minder tijd voor en de prioriteit lag bij mijn schoolwerk. Voor het komend seizoen ben ik ook al voorzichtig wat plannen aan het maken. Ik wil in ieder geval in de meivakantie een paar dagen naar het buitenland, maar de locatie weet ik nog niet. In juni ga ik, zoals gewoonlijk, weer naar de Eifel en hoop ik deze keer eindelijk de purperstreepparelmoervlinder te fotograferen! Volgend schooljaar ga ik stagelopen, en het liefst doe ik natuurlijk een stage met vlinders, dus op dit moment ben ik druk om daar het één en ander voor te regelen, ook ontzettend leuk!

Dit bericht is geplaatst in Vlinderfotografie. Bookmark de permalink.

Een reactie op 2015: Een jaaroverzicht

  1. Louis schreef:

    Hoi annika, prachtig verslag, met pracht opnames!

    gr Louis