Blauwe vuurvlinders in Hohes Venn

Afgelopen weekend ben ik samen met mijn vriend naar de Eifel geweest om de blauwe vuurvlinder nogmaals te fotograferen. We zijn ook in het Belgische gedeelte geweest, waar we meerdere blauwe vuurvlinders vonden. Het was mijn missie om een mannelijke blauwe vuurvlinder te fotograferen met de vleugels open, want die hebben een prachtige blauwe glans, en daar had ik nog geen mooie foto van. En het is gelukt hoor.

2014-05-17 Blauwe vuurvlinder 02

2014-05-17 Blauwe vuurvlinder 01

De blauwe vuurvlinder komt niet voor in Nederland, de dichtstbijzijnde populaties bevinden zich in de Duitse Eifel en Zuidoost-België. De waardplant is adderwortel, die afgelopen weekend nog amper in bloei stond.

2014-05-18 Blauwe vuurvlinder 02

Nectar drinken ze normaal gesproken van adderwortel, maar die stond nog amper in bloei. Daarom gebruikten ze de pinksterbloemen, boterbloemen en uitgebloeide paardenbloemen als nectarbron. En daarnaast dronken ze zouten en mineralen uit de grond en zelfs vanaf mijn vinger!

2014-05-18 Blauwe vuurvlinder 01

Bovenstaande foto heeft mijn vriend gemaakt, en dan kan je goed de onderzijde zien van de blauwe vuurvlinder. Meer foto’s van blauwe vuurvlinders, die ik in 2012 en 2013 heb gemaakt, vind je hier.

2014-05-18 Blauwe vuurvlinder 03

Wat een mooi vlindertje is het toch!

Binnenkort plaats ik ook de foto’s van andere vlinders die ik heb gemaakt in de Eifel.

Dit bericht is geplaatst in Vlinderfotografie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.