Cevennes: Ochtendfotografie

Alweer een paar jaar geleden, ben ik eind april, samen met mijn moeder, een weekje naar de Cevennes in Frankrijk gegaan. In mijn vorige blog schreef ik al over een mooie vlinderlocatie die we daar hadden gevonden. De volgende ochtend zijn we vroeg weer teruggekeerd om rustende vlinders te fotograferen. Het was redelijk bewolkt, waardoor de vlinders nog net iets makkelijker stil bleven zitten. Al gauw vond ik weer verschillende Geel Oranjetipjes (Anthocharis euphenoides). Op onderstaande foto vallen de oranje vleugelpunten wel op, ondanks de gesloten vleugels. Ook valt hier goed op dat ze toch wel wat afwijken van de Oranjetipjes zoals we die in Nederland kennen.

Ook vond ik een Veldparelmoervlinder (Melitaea cinxia), die de weegbree had uitgekozen als zijn rustplaats. Toevallig is weegbree ook de waardplant van deze mooie parelmoervlinder.

Langzaam opende hij zijn vleugels.

Even later vond ik een Klein Tijmblauwtje (Pseudophilotes baton), gelukkig een levende dit keer, en niet eentje die was gegrepen door een bidsprinkhaan, zoals ik in mijn vorige blog liet zien.

En ten slotte vond ik nog een Zuidelijke Aardbeivlinder (Pyrgus malvoides), die aan het opwarmen was in het inmiddels doorgebroken zonnetje. Deze vlinder lijkt sprekend op de Aardbeivlinder, zoals we die in Nederland kennen. Determinatie is alleen mogelijk op genitaal of op basis van de locatie.

In mijn volgende blog ga ik in op andere locaties die ik heb bezocht, met meer foto’s van Pijpbloemvlinders!

Dit bericht is geplaatst in Vlinderfotografie. Bookmark de permalink.

2 reacties op Cevennes: Ochtendfotografie

  1. Louis schreef:

    Hoi Annika, prachtige serie, als favo het klein tijmblauwtje!

    gr Louis