Dagje naar de Orchideeënhoeve

Vorige week ben ik, samen met mijn vriend, naar de Orchideeënhoeve geweest. Naast vele bloemen hebben ze hier ook veel dieren, zoals deze leuke roodbuiktamarins. Deze aapjes leven in de Orchideeënhoeve dankzij Stichting AAP.

2016-04-23 Aapjes 01

In de tropische vlindertuin bevinden zich ook twee prachtige groene leguanen die zijn opgevangen. Eén van de twee wilde nog wel even poseren voor de camera.

2016-04-23 Groene leguaan 01

Maar het leukst was natuurlijk deze kakelverse monarchvlinder.

2016-04-23 Monarchvlinder 01

De monarchvlinder is een bijzondere vlinder, omdat deze vlinders elk jaar massaal migreren van Mexico naar Canada en weer terug. In Mexico overwinteren ze door massaal aan bomen te gaan hangen, een prachtig tafereel dat ik zelf nog wel eens wil zien. Maar voorlopig moet ik het doen met exemplaren die ik tegenkom in vlindertuinen, ook niet verkeerd!

2016-04-23 Monarchvlinder 02

Dit bericht is geplaatst in Vlinderfotografie. Bookmark de permalink.

Een reactie op Dagje naar de Orchideeënhoeve

  1. Louis schreef:

    Hoi Annika, een geslaagde dag zie ik, ja prachtige vlinder de Monarch!

    gr Louis