Vals heideblauwtje

>> Vlindersoorten >> Blauwtjes, kleine pages en vuurvlinders

Plebejus idas (Linnaeus, 1761)

E: Idas Blue
D: Idas-Bläuling
F: l’Argus Sagitté

Vliegtijd: Midden juni tot eind juli
Voorkomen: De dichtstbijzijnde populaties bevinden zich in Zuid-Frankrijk, Duitsland en Denemarken
Leefgebied: Kruidenrijke heide
Waardplant: Vlinderbloemigen

Rode lijst: NL verdwenen sinds 1983, VL verdwenen, WL verdwenen, EU thans niet bedreigd

2014 Plebejus idas 01

juli 2014, Parc naturel régional du Vercors, Frankrijk

Comments are closed.