Koningspage

>> Vlindersoorten >> Grote pages

Iphiclides podalirius (Linnaeus, 1758)

E: Scarce Swallowtail
D: Segelfalter
F: Le Flambé

Vliegtijd: Midden mei tot midden juni
Voorkomen: Onder andere in Zuidoost-België en de Eifel, verdwenen uit Luxemburg
Leefgebied: Droge, zonbeschenen hellingen met sleedoornstruweel
Waardplant: Sleedoorn

Rode lijst: NL zwerver, VL dwaalgast, WL kwetsbaar, EU thans niet bedreigd

2016 Iphiclides podalirius 01

mei 2016, Cévennes, Frankrijk

2015 Iphiclides podalirius 01

juli 2015, Noord-Apennijnen, Italië

2011 Iphiclides podalirius 01

mei 2011, Pergola, Italië

2011 Iphiclides podalirius 02

mei 2011, Pergola, Italië

2011 Iphiclides podalirius 03

mei 2011, Pergola, Italië

Comments are closed.