Drie Nederlandse hagedissen

Sinds het afgelopen jaar houd ik me ook bezig met het fotograferen van hagedissen. In Nederland hebben we drie hagedissensoorten (eigenlijk vier, maar de muurhagedis komt alleen voor in Zuid-Limburg). Eén van die hagedissen is de levendbarende hagedis, deze heb ik vorig jaar gefotografeerd nabij de Overasseltse en Hatertse Vennen.

2015-06-07 Levendbarende hagedis 01

Een andere hagedis is de hazelworm, dit is een pootloze hagedis. Deze hagedis heb ik in mei gefotografeerd op de Hoge Veluwe.

2016-05-14 Hazelworm 01

En de derde hagedis is de zandhagedis. Deze hagedis heb ik in mei gefotografeerd op de Sallandse Heuvelrug. Op deze plek gaat het erg goed met de zandhagedis.

2016-05-28 Zandhagedis 01

Sinds kort heb ik een nieuw kopje op de website waar ik al mijn foto’s van hagedissen deel: Hagedissen. Naast hagedissen en vlinders wil ik me ook meer gaan richten op amfibieën en libellen, ook hiervan zullen binnenkort foto’s verschijnen op de website.

Dit bericht is geplaatst in Vlinderfotografie. Bookmark de permalink.

Een reactie op Drie Nederlandse hagedissen

  1. Louis schreef:

    Hoi Annika, leuk dat je met de amfibieën bezig bent, ik heb de hazelworm nog niet, wel de Zandagedis en de levendbarende hagedis, en de Muurhagedis, die komt ook voor in de Botanische tuin in de Uithof!
    Prachtige serie!

    gr Louis