Vakantie in Frankrijk: de morgenrood

Halverwege de vakantie hadden we ook de warmste dag van de vakantie. We besloten om een stukje te gaan rijden en we kwamen toen uit bij Col de l’Allimas, vanaf daar is Mont Aiguille goed te bewonderen. Op dat moment was het bewolkt, maar nog wel ontzettend warm. Een aardig stel bood aan om ons op de foto te zetten.

Col-de-l'Allimas

Op Col de l’Allimas was ook een prachtig veld waar ik even kijkje wilde gaan nemen. En zodra ik er was vlogen er gelijk morgenroodjes en erebia’s op. De morgenrood was een vlinder die ik heel graag wilde fotograferen deze vakantie, dus ik was blij dat ik een veldje had gevonden waar meerdere morgenroodjes vlogen. Al gauw ging er eentje op zuring zitten, de waardplant van de morgenroodjes. Ik zette hem op de foto, waarna ik nog iets dichterbij probeerde te komen, maar toen vloog hij weg.

2014-07-19 Morgenrood 01

Ik ben wel blij met deze foto omdat je zowel zijn felle oranje bovenzijde ziet, als de kleine witte vlekjes op de onderzijde. En hij zit ook nog eens op zijn eigen waardplant.

Terwijl ik verder liep, begon het steeds harder te waaien en ook de bewolking nam toe. Tussen het gras vond ik deze morgenrood, die nog probeerde wat zonnestralen te vangen.

2014-07-19 Morgenrood 02

Toen de eerste spatjes begonnen te vallen, besloot ik om weer terug te lopen, en toen zag ik deze morgenrood nog zitten. Het was lastig om de op de foto te zetten vanwege de toenemende wind. Maar daardoor kon ik wel makkelijker dichterbij komen.

2014-07-19 Morgenrood 03

En zo kon ik hem ook van de onderzijde fotograferen. Helaas nog niet met de vleugels dicht, maar ik had geen tijd meer om daarop te wachten, want het was nog steeds aan het druppelen, dus het werd echt tijd om terug te gaan naar de auto.

2014-07-19 Morgenrood 04

Eenmaal op de camping was het weer droog en zonnig. Maar niet voor lang, want de volgende ochtend regende het. En ook de dagen daarna heeft het veel geregend en geonweerd.

Wordt vervolgd 😉

Dit bericht is geplaatst in Vlinderfotografie. Bookmark de permalink.

Een reactie op Vakantie in Frankrijk: de morgenrood

  1. Louis schreef:

    Wat een prachtige vlinder! mooi dat hij op de waardplant zit, fraaie opnames!!!!!

    gr Louis