Vakantie in Frankrijk: Gresse-en-Vercors

In de vakantie hebben we het plaatsje Gresse-en-Vercors een aantal keer bezocht. En vanaf het eerste moment ben ik helemaal verliefd geworden op dit dorpje tussen de bergen.

De eerste dag dat we hier waren, was het een warme dag. Op de wandelroute zag ik overal vlinders vliegen. Rode vuurvlinders, maar ook de morgenrood, verschillende erebia’s en parelmoervlinders, lastig om te determineren als ze zo actief zijn. Ik zag een groot blauwtje vliegen, met een paar oranje vlekjes, waarschijnlijk een wikkeblauwtje. En een kleine page, donkergrijs van kleur, ik denk een kleine sleedoornpage. Maar doordat ze allemaal zo actief waren, heb ik eigenlijk amper foto’s gemaakt. Dus om te beginnen wat sfeerfoto’s, gemaakt door mijn vriend.

Gresse-en-Vercors02

Gresse-en-Vercors01

Gresse-en-Vercors03

Gresse-en-Vercors04

Gresse-en-Vercors05

Doordat ik zo weinig foto’s had gemaakt van vlinders, wilde ik graag terug naar dit mooie dorpje, en vanwege de warme temperaturen besloten we vroeg in de ochtend te gaan. Ik had gehoopt allerlei mooie foto’s te maken van allerlei bijzondere soorten, maar de enige vlinders die ik kon vinden waren dikkopjes. Dat vond ik wel apart, aangezien ik de dag ervoor allerlei soorten vlinders had gezien. Dus uiteindelijk werd het alleen een rustend zwartsprietdikkopje dat ik op de foto zette.

2014-07-15 Zwartsprietdikkopje 01

2014-07-15 Zwartsprietdikkopje 02

Niet veel later kwam de zon achter de bergen tevoorschijn en begon de temperatuur te stijgen. De eerste vlinder die voorbij fladderde was een vuurvlinder. Deze volgde ik naar een veldje en daar vond ik veel rode vuurvlinders. En op dat veldje vond ik ook dit koppeltje.

2014-07-15 Rode vuurvlinder 01

Even verder vond ik een veldje waar de morgenroodjes actief waren. Zo leerde ik goed het verschil kennen tussen de morgenrood en de rode vuurvlinder. De rode vuurvlinder is echt rood aan de bovenzijde, terwijl de morgenrood meer oranje is. Helaas lukte het ook deze dag niet om de morgenrood op de foto te zetten, maar ik was wel heel blij met mijn parende rode vuurvlinders!

Wordt vervolgd 😉

Dit bericht is geplaatst in Vlinderfotografie. Bookmark de permalink.

Een reactie op Vakantie in Frankrijk: Gresse-en-Vercors

  1. Louis schreef:

    Prachtige omgeving en foto’s!

    gr Louis