Vroeg in de morgen

Andere vlinderfotografen adviseerden me al eerder om echt vroeg op stap te gaan om vlinders te fotograferen. Maar nooit eerder had ik zo vroeg mijn wekker gezet, namelijk al om 5 uur. Om 6 uur was ik ter plaatse bij een populatie heideblauwtjes. En dat was echt de moeite waard! Onderweg naar deze populatie stak er nog een ree de weg over, en zag ik ook nog een konijntje. Toen ik bij het ven kwam, zat er een ijsvogeltje op de steiger. De dag begon al goed.

2014-07-02 Heideblauwtje 02

De eerste heideblauwtjes die ik vond zaten nog onder de dauwdruppels.

2014-07-02 Heideblauwtje 01

2014-07-02 Heideblauwtje 03

2014-07-02 Heideblauwtje 04

Na veel oefenen met foto’s maken, besloot ik om terug te gaan naar dat heideblauwtje op dophei.

2014-07-02 Heideblauwtje 05

Terwijl ik wachtte tot hij zijn vleugels open deed, zat er dichtbij al een vrouwtje te zonnen.

2014-07-02 Heideblauwtje 06

En even later deed ook het mannetje zijn vleugels open.

2014-07-02 Heideblauwtje 07

Doordat ze nog zo rustig waren, kon ik ze goed van alle kanten fotograferen.

2014-07-02 Heideblauwtje 08

Bij het ven staat ook een groepje vuilbomen, waar ik een aantal jaar geleden eikenpages heb gefotografeerd. Ik besloot om te kijken of ze al wakker waren. Inmiddels was het al 8 uur geweest. En ja hoor, de eikenpages waren er weer. Eerst zaten ze hoog in de Amerikaanse eik. Maar na een hele tijd wachten, kwamen ze langzaam naar beneden.

2014-07-02 Eikenpage 01

De eikenpages hebben een prachtige gele tong, die je goed kan zien op bovenstaande foto.
De achtergronden zijn wat druk van de foto’s die ik heb gemaakt, maar ik ben blij dat ik eindelijk weer eens eikenpages op de foto heb gezet, want zo vaak maak ik het niet mee dat ze op ooghoogte gaan zitten.

2014-07-02 Eikenpage 02

This entry was posted in Vlinderfotografie. Bookmark the permalink.

3 Responses to Vroeg in de morgen

  1. Louis says:

    Hoi Annika, ja vroeg opstaan loont de moeite, doe ik ook altijd als ik ga vlinderen! prachtige serie foto’s heb je weer gemaakt!

    gr Louis

  2. Ingrid says:

    Prachtige serie, en mooi met dat licht zo. En volgende keer ga ik mee, en dan hopelijk weer de ijsvogel, die wil ik nu ook wel eens op de foto hebben!