Zandoogjes in de Duitse Eifel

Tijdens mijn stage in de Eifel ben ik ook verschillende zandoogjes tegengekomen, waaronder deze Boserebia (Erebia ligea).

Zoals de naam al aangeeft, hoort deze soort tot de erebia’s, net zoals de Voorjaarserebia (Erebia medusa) die ik al eerder had gezien tijdens mijn stage. En de erebia’s zijn weer familie van de zandoogjes. Deze naam hebben ze gekregen vanwege de oogvlekken op de vleugels, goed te zien bij dit Koevinkje (Aphantopus hyperantus).

Ook het Bruin Zandoogje (Maniola jurtina) heeft een opvallende oogvlek op de achtervleugel, die op deze vlinder hier heeft verstopt.

Bij dit Bont Zandoogje (Pararge aegeria) vallen de oogvlekken wat meer op, net zoals de bonte tekening aan gele vlekken.

En ten slotte nog de Argusvlinder (Lasiommata megera), die zijn naam dankt aan de Griekse mythologie. Hij is vernoemd naar Argus, een monsterachtig wezen met honderd ogen.

Dit was mijn allerlaatste blog over mijn stage in de Duitse Eifel. In mijn volgende blog vertel ik meer over een vakantie naar Frankrijk enkele jaren geleden.

Dit bericht is geplaatst in Vlinderfotografie. Bookmark de permalink.

4 reacties op Zandoogjes in de Duitse Eifel

 1. Louis schreef:

  Prachtige serie!

  gr Louis

 2. Ingrid Vaane schreef:

  Mooie foto’s Annika, Erebia’s zijn niet de makkelijkste vlinders om te fotograferen! Maar met veel geduld prima gelukt!

  • Annika Tiane schreef:

   Dankjewel! Hier was inderdaad veel geduld voor nodig, ik ben er zelfs meerdere dagen mee bezig geweest voordat ik ze goed op de foto had.