Bosvlinders in de Duitse Eifel

Tijdens mijn stage in de Duitse Eifel zag ik niet alleen vlinders op kalkgraslanden. Ik zag ook veel vlinders op open plekken in bossen, zoals Kleine IJsvogelvlinders en Keizersmantels. En ook zag ik zowel de Kleine Weerschijnvlinder (Apatura ilia) als de Grote Weerschijnvlinder (Apatura iris), maar deze heb ik helaas niet kunnen fotograferen tijdens deze stage.

Om te beginnen met een foto van een Kleine IJsvogelvlinder (Limenitis camilla). Deze foto is dan weer wel gemaakt op een kalkgrasland, een toevallige passant.

Maar ik kwam ze ook veel tegen, opwarmend op de muur van een elektriciteitshuisje in het bos.

Net zoals de Keizersmantel (Argynnis paphia).

Om ze vervolgens even later weer te spotten, nectar drinkend op de wilde marjolein.

En ook de Gehakkelde Aurelia (Polygonia c-album) kom ik geregeld tegen langs de bosrand.

Mijn volgende blogje zal gaan over verschillende Zandoogjes en Erebia’s die ik heb gezien tijdens mijn stage. Dit zal tevens mijn laatste blogje zijn over mijn stage in de Eifel. Maar wees niet getreurd, daarna volgen nog vele andere blogs over andere avonturen in de afgelopen paar jaar.

Dit bericht is geplaatst in Vlinderfotografie. Bookmark de permalink.

2 reacties op Bosvlinders in de Duitse Eifel

  1. Louis schreef:

    Hoi Annika, prachtige serie laat je weer zien!

    gr Louis