Cevennes: Na regen komt zonneschijn

Alweer een paar jaar geleden, ben ik eind april, samen met mijn moeder, een weekje naar de Cevennes in Frankrijk gegaan. In mijn vorige blog liet ik foto’s zien van verschillende vlinders, gefotografeerd tijdens een bewolkte dag. De dag die erop volgde heeft het de gehele dag geregend. Maar de dag daarna begon bewolkt, maar gelukkig was het droog!

We vonden al gauw een Bloemenblauwtje (Glaucopsyche alexis). Vergeleken met het Spaans bloemenblauwtje, die ik eerder had gefotografeerd, heeft deze vlinder duidelijk meer blauwgroene bestuiving op de vleugels.

Opnieuw vonden we verschillende Geel Oranjetipjes (Anthocharis euphenoides), die zich goed lieten fotograferen.

Van de bovenzijde zie je goed waarom ze Geel Oranjetipjes worden genoemd!

Toen het zonnetje eenmaal begon door te breken, vonden we ook verschillende zonnende Klein Tijmblauwtjes (Pseudophilotes baton). Op onderstaande foto een mannetje, duidelijk te herkennen aan de felblauwe bovenzijde.

En op deze foto hieronder een vrouwtje, met iets minder blauw.

In mijn volgende blog beschrijf ik mijn laatste tripje tijdens deze korte vakantie naar de Cevennes, waarbij het weer toch weer omsloeg.

Dit bericht is geplaatst in Vlinderfotografie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.