Cevennes: Slecht weer op komst

Alweer een paar jaar geleden, ben ik eind april, samen met mijn moeder, een weekje naar de Cevennes in Frankrijk gegaan. In mijn vorige blog schreef ik over vlinderfotografie in de vroege ochtend. Na deze ochtend hebben we de omgeving verder verkend. Op deze middag sloeg het weer om, het was bewolkt met dreigende regenval, gelukkig bleef het wel droog.

We vonden een mooie locatie met verschillende pijpbloemvlinders. Zo vonden we de Zuidelijke Pijpbloemvlinder (Zerynthia polyxena), die zich stil hield vanwege het gebrek aan zonneschijn.

Maar even later vloog die toch weg en probeerde wat zonnestralen mee te pakken. Hij liet zijn prachtige bovenkant zien.

En even later vonden we opnieuw een Spaanse Pijpbloemvlinder (Zerynthia rumina), die ik twee dagen eerder ook op een andere locatie had gevonden.

Ook vonden we het Spaans Bloemenblauwtje (Glaucopsyche melanops), die wat actiever was dan de Pijpbloemvlinders. In vergelijking met het Bloemenblauwtje, mist deze vlinder de felblauwe bestuiving op de onderkant van de ondervleugels.

Aan het einde van de middag bezochten we nog een andere locatie. Het zonnetje brak weer door en we zagen veel vlinders vliegen. Alleen deze Moerasparelmoervlinder (Euphydryas aurinia) bleef lang genoeg stil zitten voor een foto.

De volgende dag heeft het alleen maar geregend, maar hebben we wel genoten van de prachtige omgeving. En de dag daarna begon de dag weer met een zonnetje, daarover later meer.

Dit bericht is geplaatst in Vlinderfotografie. Bookmark de permalink.

2 reacties op Cevennes: Slecht weer op komst

  1. Louis schreef:

    Houi Annika.prachtige reeks!

    gr Louis