Een dagje naar de Eifel

Afgelopen week ben ik terug gegaan naar de Eifel in Duitsland om de rode vuurvlinder op de foto te zetten. Al snel hadden we ze gevonden. Maar wat waren ze actief! Erg lastig te benaderen. Uiteindelijk ging er eentje nectar drinken van een margriet, deze was wel goed te fotograferen.

2015-06-03 Rode vuurvlinder 01

Ik was er al op voorbereid dat ze zo actief waren, dus daarom had ik al een plan bedacht. Namelijk wachten en kijken waar ze gaan slapen. Rond etenstijd gingen de vlinders op zoek naar een slaapplaats en genoten nog van de laatste zonnestralen. Omdat we zelf ook honger hadden, had ik voor deze gelegenheid een pastasalade gemaakt die we op konden eten in het veld. En zodra de pastasalade op was, en de meeste rode vuurvlinders de vleugels hadden gesloten, pakte ik mijn camera weer om ze op de foto te zetten.

2015-06-03 Rode vuurvlinder 02          2015-06-03 Rode vuurvlinder 04

De mannetjes zaten al in de schaduw, maar dit vrouwtje had een plekje gevonden waar ze nog kon genieten van de zon. Het vrouwtje is duidelijk anders dan de mannetjes. De bovenzijde van de mannetjes is felrood, bij vrouwtjes is de bovenkant wat meer oranje met bruine vlekjes.

2015-06-03 Rode vuurvlinder 03

Vervolgens ben ik nog even teruggegaan naar dat mannetje dat zo mooi aan die ene grasspriet hing. Ik vind deze foto erg leuk geworden, niet alleen omdat het een prachtige vlinder is, maar ook omdat je de haartjes van de grasspriet zo goed ziet op deze foto.

2015-06-03 Rode vuurvlinder 05

Dit bericht is geplaatst in Vlinderfotografie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.