Italië (deel 3)

Op deze regenachtige dag had ik weer wat tijd om nog wat foto’s uit te zoeken van onze vakantie naar Italië. Daar was het wel prachtig weer. Alleen begon het op de tweede dag heel hard te waaien, wat het maken van foto’s soms bemoeilijkte. Op de avond van deze dag vond ik de eerste tweekleurige parelmoervlinders (Melitaea didyma). In de dagen die daarop volgden vond ik er nog meer, allemaal best wel vers.

2015-07-27 Tweekleurige parelmoervlinder 01

Ik besloot om de volgende dag weer de wekker vroeg te zetten en hoopte dat het minder hard zou waaien. De tweekleurige parelmoervlinder zat bovenop een heuvel, nog in de schaduw van wat bomen, dus ik besloot om eerst nog een stukje te gaan lopen en op zoek te gaan naar andere vlinders. Zo vond ik dit hooibeestje (Coenonympha pamphilus). Ik vond hem wat anders dan de hooibeestjes uit Nederland, mogelijk gaat het om een andere ondersoort, daar ben ik nog niet over uit.

2015-07-28 Hooibeestje 01

Ook vond ik weer een klein tijgerblauwtje (Leptotes pirithous), nu nog lekker rustig. Dit vlindertje zat op een helling waar het geen last had van de wind.

2015-07-28 Klein tijgerblauwtje 01

2015-07-28 Klein tijgerblauwtje 02

Maar toen ik bovenop de heuvel kwam, waaide het weer heel hard. Bij de tweekleurige parelmoervlinder was het steeds wachten op een windstil moment om dan gauw een foto te maken, erg lastig.

2015-07-28 Tweekleurige parelmoervlinder 02

2015-07-28 Tweekleurige parelmoervlinder 01

Ik besloot om de tweekleurige parelmoervlinder met rust te laten en een ander stuk op te zoeken waar er minder wind was. Ik liep een heel stuk naar beneden en vond een plek die afgeschermd was van de wind door de helling aan de ene zijde en een rij bomen aan de andere zijde. Hier vond ik meerdere zuidelijke staartblauwtjes (Cupido alcetas) die al behoorlijk actief waren. Maar één exemplaar wilde wel poseren voor de foto!

2015-07-28 Zuidelijk staartblauwtje 02

2015-07-28 Zuidelijk staartblauwtje 01

Ook het zuidelijk staartblauwtje was voor mij weer een nieuwe soort!

Dit bericht is geplaatst in Vlinderfotografie. Bookmark de permalink.

Een reactie op Italië (deel 3)

  1. Louis schreef:

    Ondanks de wind toch prachtige opname,s weten te maken!

    gr Louis