Kalkgrasland in Duitsland

In Duitsland ken ik een kalkgrasland waar veel vlinders zitten die je in Nederland niet zo gauw tegenkomt. Toen ik vorige week in Duitsland was, ben ik ook naar deze plek gegaan. Ik zag maar liefst vier verschillende dikkopjes, zoals dit slapende bruin dikkopje. In Nederland kan je het bruin dikkopje alleen vinden in Zuid-Limburg.

2014-05-17 Bruin dikkopje 01

Daarnaast zag ik nog een bont dikkopje, aardbeivlinders en kalkgraslanddikkopjes. Dit kalkgraslanddikkopje heb ik aan het eind van de middag gefotografeerd. Slapend heb ik deze kleine vlindertjes niet meer kunnen vinden.

2014-05-17 Kalkgraslanddikkopje 01

Vuurvlinders kan je ook vinden op deze plek. Bijvoorbeeld de rode vuurvlinder. Deze vlinder zat er vorige week nog niet, maar begin juni vliegt hij er volop. Ook de bruine vuurvlinder kan je er vinden.

2014-05-17 Bruine vuurvlinder 03

Deze vlinder probeerde nog wat te zonnen voordat hij ging rusten.

2014-05-17 Bruine vuurvlinder 02

Uiteindelijk gingen de vleugels dicht.

2014-05-17 Bruine vuurvlinder 01

En ook parelmoervlinders kan je vinden op deze plek. De zilveren maan is er erg talrijk.

2014-05-17 Zilveren maan 01

Zilveren manen zijn goed te fotograferen wanneer ze gaan rusten.

2014-05-17 Zilveren maan 02

Zo kon ik ook deze mooie close up maken. De schubben zijn goed in beeld, evenals de parelmoervlekken (de witte glanzende vlekken). Die zwarte vlek in het midden van de foto is één van de kenmerken van de zilveren maan.

2014-05-17 Zilveren maan 03

Aankomend weekend vertrek ik weer naar het buitenland, naar de Gaumestreek (Zuid-België/Noord-Frankrijk). Hopelijk kom ik terug met mooie foto’s die ik dan weer hier zal laten zien.

Dit bericht is geplaatst in Vlinderfotografie. Bookmark de permalink.

Een reactie op Kalkgrasland in Duitsland

  1. Louis schreef:

    Hoi Annika, prachtige serie heb je geschoten,allen mooi van kleur en scherpte!

    gr Louis