Na regen komt…

Met het mooie weer van de afgelopen tijd ben ik erg druk geweest met veldwerk voor het onderzoek naar dagvlinders op kalkgraslanden. Ook ben ik op verschillende plekken in de Eifel vlinders gaan kijken. Daardoor loop ik wat achter met het uitzoeken van mijn foto’s, maar dat komt allemaal nog wel. Het is lastig voor te stellen, maar nog geen twee weken geleden vielen er wat zware regenbuien, maar zodra het wat opklaarde besloot ik om naar Breinigerberg te gaan.

Een paar jaar geleden heb ik het dwergblauwtje mooi kunnen fotograferen met vleugels dicht. Echter over de foto’s met vleugels open was ik nog niet zo tevreden.

Zodra ik aankwam bij Breinigerberg en uit mijn auto stapte, zat er al een dwergblauwtje met zijn vleugels open. Ik kon meteen weer naar huis.

Maar toch besloot ik te blijven, en maar goed ook, er vlogen immers tientallen rode vuurvlinders. Stilzitten deden ze niet echt. Behalve dit koppeltje.

Even later, tijdens een bewolkt moment, zag ik deze prachtige rode vuurvlinder zitten op Engels gras, ook nog eens een mooi bloemetje.

En zodra het zonnetje doorbrak, gingen de vleugels meteen weer open. Het is duidelijk waarom deze vlinder de rode vuurvlinder wordt genoemd. In het Engels heet deze vlinder trouwens de purple edged copper (paarsrandige vuurvlinder). Ook dat is te zien op deze foto.

Het zonnetje bleef niet lang en tijdens een bewolkt moment vond ik nog een dwergblauwtje.

Meer foto’s uit Duitsland volgen snel!

Dit bericht is geplaatst in Vlinderfotografie. Bookmark de permalink.

2 reacties op Na regen komt…

  1. H.N. Koek schreef:

    Super mooie foto’s van niet allerdaagse vlinders. Top.