Naar de duinen

Afgelopen woensdag was ik van plan om, samen met mijn moeder, naar de Duitse Eifel te gaan. Van te voren waren de weersvoorspellingen goed. Maar toen ik woensdagochtend op de buienradar keek trok er een zware bui over dat gedeelte van Duitsland. Nu we toch vroeg wakker waren, besloten we maar om naar het Noordhollands Duinreservaat te gaan voor de duinparelmoervlinder. Daar werd nog wel zonnig weer verwacht. De duinparelmoervlinder had ik voor het laatst (en voor het eerst) in 2011 gezien en ik vond dat deze vlinder wel beter op de foto kon.

Vanaf Den Bosch is het ruim anderhalf uur rijden naar de duinen. Om kwart voor 8 waren we ter plaatse. En rond kwart over 8 vond ik de eerste duinparelmoervlinder. Deze vlinder was nu al erg actief. Een stukje verder vonden we er nog veel meer, ook allemaal actief. Ik besloot om langs de schaduwzijde te zoeken en daar vond ik deze duinparelmoervlinder.

2014-06-11 Duinparelmoervlinder 01

Langzaam gingen de vleugels open en ging deze vlinder zitten zonnen. Toen kon ik deze foto maken. Vervolgens deed hij zijn vleugels helemaal open en begon erg te trillen, waardoor de vleugels sneller opwarmden. Daarna vloog hij weg.

2014-06-11 Duinparelmoervlinder 02

’s Middags vonden we een grote groep duinparelmoervlinders op de bramenstruiken. Dat is één van de planten waar de duinparelmoervlinder graag zijn nectar haalt. Op dat moment waren ze lastig te fotograferen, omdat ze steeds van bloem naar bloem vlogen en het was ook alweer erg warm, dus daarom waren ze ook erg actief. Maar door veel foto’s te maken, zit er vaak wel een foto tussen die goed gelukt.

2014-06-11 Duinparelmoervlinder 03

Dit bericht is geplaatst in Vlinderfotografie. Bookmark de permalink.

Een reactie op Naar de duinen

  1. Louis schreef:

    Hoi Annika, prachtige opnames van deze fraaie vlinder!

    gr Louis