Op zoek naar zilver

De afgelopen week ben ik drie dagen naar de Ardennen geweest om te zoeken naar de moerasparelmoervlinder en de zilvervlek. Het weer zat tegen maar toch hebben we een hoop leuke dingen gezien, zoals dit bont dikkopje, dat wel even wilde poseren tussen de buien door.

2015-05-05 Bont dikkopje 01

De volgende dag ben ik samen met Bas, een jonge, zeer getalenteerde fotograaf, op zoek gegaan naar de moerasparelmoervlinder. Helaas zonder succes maar we hebben wel een hoop andere leuke vlinders gezien, zoals boswitjes, verschillende dikkopjes, landkaartjes en oranjetipjes. Die avond ben ik nog terug gegaan naar dat gebiedje en vond ik een rustend boswitje.

2015-05-06 Boswitje 01

Ook vond ik een rustende bruine vuurvlinder. Helaas was het licht op dat moment te slecht en ben ik de volgende ochtend teruggegaan om deze bruine vuurvlinder te fotograferen, nu wel met goed licht.

2015-05-07 Bruine vuurvlinder 01

Op datzelfde veldje zat een aardbeivlinder zich op te warmen.

2015-05-07 Aardbeivlinder 01

En onder een plank zat een gewone pad.

2015-05-07 Gewone pad 01

En even later zagen we nog een bruin dikkopje.

2015-05-07 Bruin dikkopje 01

Maar het leukste was natuurlijk de zilvervlek! Ik had eigenlijk de hoop al opgegeven en ik dacht dat we nog te vroeg waren tot ik er opeens eentje zag vliegen bij een bosrand. En even later kwam er een tweede zilvervlek. Het zijn vlinders die lastig te fotograferen zijn, veel lastiger dan zijn kleine broertje, de zilveren maan, die nog best wel eens wil poseren. Maar de zilvervlek gaat vaak op de grond zitten en vliegt meteen op als je hem wilt benaderen. Of hij gaat in de boom zitten. Uiteindelijk, na ongeveer twee uur proberen, was er een mannetje dat wel even met zijn vleugels dicht wilde gaan zitten, en dat was lang genoeg om hem van beide zijden te fotograferen!

2015-05-07 Zilvervlek 01

2015-05-07 Zilvervlek 02

Voor de moerasparelmoervlinder waren we helaas te vroeg, maar toch een erg geslaagd tripje!

Dit bericht is geplaatst in Vlinderfotografie. Bookmark de permalink.

Een reactie op Op zoek naar zilver

  1. Louis schreef:

    Hoi Annika, prachtige serie heb je gekiekt! prachtig die Zilvervlek!

    gr Louis