Over mij

Al zolang als ik me kan herinneren heb ik bewondering gehad voor vlinders. Kleine beestjes met prachtige gekleurde vleugels. Het zijn net elfjes. Zoals elfjes vliegen in de sprookjeswereld, vliegen vlinders in de “grote-mensen wereld”.

Mijn passie voor vlinderfotografie begon in de zomer van 2009, tijdens mijn vakantie op Texel. Er vliegen daar verschillende soorten vlinders. Zoveel vlinders bij elkaar was toch wel bijzonder. Vooral de blauwtjes vond ik erg mooi.

Bij terugkomst wilde ik de vlinders determineren, maar dit was lastiger dan ik verwachtte. Die blauwtjes leken erg veel op elkaar. En was dat zandoogje nou een bruin zandoogje of toch een grote boswachter? Het bleek een heivlinder te zijn.

In de lente van 2010 ging ik naar de Botanische Tuinen in Utrecht om vlinders te fotograferen. De vlinderstruik bloeide nog niet, er zaten eigenlijk maar weinig vlinders. Via handige informatieborden kwam ik in aanraking met de Vlinderstichting. Tevens leerde ik dat de paar vlinders die ik zag geen citroentjes waren, maar het klein geaderde witje en koolwitje. Niet lang daarna werd ik, samen met mijn moeder, donateur van de Vlinderstichting.

In de zomer bezocht ik verschillende vlinderrijke gebieden, maar de meeste vlinders werden gefotografeerd in de tuin van mijn moeder, gelegen in de omgeving van Roosendaal, en in de tuin van mijn vader in de Hoeksche Waard.

In de winter ging ik mijn foto’s eens goed bekijken en vergelijken met de vlinderfoto’s van andere fotografen. Ik was niet tevreden. Mijn remedie was een nieuwe camera aanschaffen en een macro lens.

In het vlinderseizoen van 2011 ging het hard met de vlinderfotografie. Ik reisde naar verschillende gebieden en lukte het me om meer dan 40 verschillende vlindersoorten te fotograferen.

Het leukste was natuurlijk de grote vos die bij mijn moeder in de tuin zat. Helaas zat hij wel vrij hoog, waardoor hij lastig te fotograferen bleek. De foto’s zijn dan ook niet zo denderend. Ook fotografeerde ik andere zeldzame soorten zoals het spiegeldikkopje, het boswitje en de grote parelmoervlinder. In ItaliĆ« heb ik de koningspage gefotografeerd.

In de daarop volgende jaren reisde ik heel Nederland door en maakte ik ook tripjes naar de Eifel in Duitsland en de Viroin en de Gaume in Belgiƫ. Ook veel zeldzame vlinders heb ik inmiddels op de foto gezet, waarmee ik mijn gefotografeerde vlindersoorten inmiddels heb verdubbeld!

In 2014 ben ik naar Den Bosch verhuisd om Toegepaste Biologie te gaan studeren aan de HAS Hogeschool. Zo hoop ik van mijn passie mijn beroep te kunnen maken.

Ik zie mezelf als beginnende (amateur)fotograaf. Daarom sta ik ook open voor opbouwende kritiek of tips. Neem gerust contact met mij op, ook voor vragen of opmerkingen.

Annika5

Reacties zijn gesloten.