Perlenbachtal en Seidenbachtal

Een tijdje geleden ben ik naar het prachtige Perlenbachtal gegaan voor de blauwe vuurvlinder en ringoogparelmoervlinder. Beide vlinders zetten hun eitjes af op adderwortel. Deze plant is vooral te vinden in natte gebieden, zoals beekdalen. In het Perlenbachtal is de adderwortel volop te vinden, en op deze plekken vind je ook de vlinders.

De ringoogparelmoervlinder is vaak slapend te vinden op adderwortel, maar ook zonnen of het drinken van nectar gebeurt hier.

Blauwe vuurvlinders zijn wat moeilijker om slapend te vinden, maar ook deze vlinders drinken van en zonnen op adderwortel, zeker de vrouwtjes.

De mannetjes zijn ook wel te vinden op moerasspirea. Met het juiste licht is de blauwe weerschijn op de vleugels goed te zien, echter heel lastig te fotograferen!

Na het bezoek aan het Perlenbachtal zijn we doorgereden naar Seidenbachtal bij Blankenheim. In tegenstelling tot wat de naam impliceert, bestaat dit natuurgebied voornamelijk uit kalkgraslanden, de Froschberg is een bekende kalkgraslandhelling die hier te vinden is. In dit natuurgebied komen verscheidende vlinders voor, die op de middag dat ik hier was, druk aan het fladderen waren. Het is geweldig om zoveel vlinders te zien vliegen, maar lastiger te fotograferen. Dit koppeltje groot geaderde witjes wilde net lang genoeg stilzitten voor een foto.

En vervolgens werd ik nog getrakteerd op een nieuwe soort, de pruimenpage! Deze soort is absoluut niet zeldzaam in de Eifel, maar doordat deze vooral te vinden is in struiken en bomen, is de pruimenpage lastiger te vinden. Dit exemplaar besloot voor een kort moment naar beneden te komen, waardoor ik hem gauw op de foto kon zetten, voordat hij weer naar boven vloog.

Dit bericht is geplaatst in Vlinderfotografie. Bookmark de permalink.

2 reacties op Perlenbachtal en Seidenbachtal

  1. H.N. Koek schreef:

    Ze zijn weer prachtig. Hopenlijk nog meer aparte soorten. Succes