Pimpernelblauwtje met dauwdruppels

Het is weer even stil geweest op de website. Dat kwam voornamelijk omdat ik druk was met het afronden van mijn eerste studiejaar van mijn opleiding Toegepaste Biologie. En met goed resultaat: Ik heb mijn propedeuse gehaald! Daarom heb ik mezelf vorige week getrakteerd op een ochtendje fotograferen in de Moerputten. Ik was ’s avonds al op zoek gegaan naar pimpernelblauwtjes en ik had er meerdere gevonden. Maar door de koude nacht kon ik er de volgende ochtend nog maar eentje vinden.

2015-07-10 Pimpernelblauwtje 01

Langzaam kwam de zon op.

2015-07-10 Moerputten

In Nederland komt het pimpernelblauwtje alleen voor in de Moerputten. Het is belangrijk om niet van de paden af te wijken, daarom heb ik het pimpernelblauwtje maar van één zijde gefotografeerd. Wanneer wordt afgeweken van de paden kan de waardplant (grote pimpernel) vertrapt worden, evenals de mierennesten waar het pimpernelblauwtje van afhankelijk is. Deze mierennesten bevinden zich in de grond en zijn niet zichtbaar.

2015-07-10 Pimpernelblauwtje 05

In het zonlicht werd het pimpernelblauwtje al gauw actief en begon ze te drinken en zich op te warmen.

2015-07-10 Pimpernelblauwtje 07

Even verderop zat ook een kleine vuurvlinder zich op te warmen.

2015-07-10 Kleine vuurvlinder 03          2015-07-10 Kleine vuurvlinder 02

Dit bericht is geplaatst in Vlinderfotografie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.