Vakantie in Frankrijk: de laatste dag

De laatste dagen van onze vakantie heb ik nog verschillende vlinders gefotografeerd op en rondom de camping. Zoals dit dwergdikkopje dat zat te zonnen achter onze tent. Eindelijk het dwergdikkopje goed op de foto!

2014-07-24 Dwergdikkopje 01

Ook zag ik tijdens onze vakantie regelmatig een grote vlinder met een witte band. Het lukte me niet om hem op naam te brengen, omdat het me niet lukte om hem te fotograferen. Totdat we ’s avonds een wandeling gingen maken buiten de camping en er eentje op het asfalt ging zitten. Dit exemplaar is een witbandzandoog. Maar mogelijk kunnen de andere vlinders ook grote of kleine boswachters zijn geweest.

2014-07-24 Witbandzandoog 01

Op de laatste dag van onze vakantie gingen we nog even kijken bij de jeu-de-boulesbaan. Daar was een ouder echtpaar aan het jeu-de-boulen. We besloten een keertje mee te doen. Maar terwijl we dat deden, zag ik steeds een fel blauw vlindertje opvliegen. Ik was te afgeleid. Ik besloot om mijn camera te halen en zodra het veilig was, zette ik het blauwtje op de foto. Zo zag ik ook dat het een klaverblauwtje was.

2014-07-26 Klaverblauwtje 01

Daarna werd het tijd om de spullen in te pakken en de volgende ochtend zijn we weer richting Nederland gereden.

Eenmaal thuis was het aan mij de taak om zo’n 3000 foto’s uit te zoeken en een soortenlijstje op te stellen. De beste foto’s heb ik inmiddels laten zien op mijn blog. En hier is dan het soortenlijstje (met linkjes naar de vlinderpagina’s waaraan ik foto’s heb toegevoegd). De dikgedrukte soorten zijn nieuwe soorten.

Dit bericht is geplaatst in Vlinderfotografie. Bookmark de permalink.

Een reactie op Vakantie in Frankrijk: de laatste dag

  1. Louis schreef:

    Hoi Annika, fraaie opnames! indrukwekkende lijst heb je bij elkaar!!

    gr Louis