Vakantie in Frankrijk: een goede vlinderdag (deel 2)

In mijn vorige bericht schreef ik al over de vele vlinders die ik was tegengekomen, eerder die dag. Tegen de tijd dat we bij de tweede wandelroute waren, begon het weer om te slaan. Het werd bewolkt en in de verte hoorden we onweer. Eerder had ik hier al verschillende parelmoervlinders, rode vuurvlinders en morgenroodjes gezien, dus ik hoopte dat ik deze nu weer zou vinden, maar dat ze deze keer wat rustiger waren.

Ik vond vooral veel zwartsprietdikkopjes, maar na wat verder zoeken vond ik dit wikkeblauwtje.

2014-07-25 Wikkeblauwtje 01

Ik denk dat hij schrok van de camera of dat ik te dicht bij kwam, want hij vloog op, om vervolgens op deze bloemknop te landen.

2014-07-25 Wikkeblauwtje 02

Maar stilzitten deed hij niet, dus ik heb snel wat foto’s gemaakt, die wel aardig gelukt zijn. Zodra hij de bovenkant van de bloemknop had bereikt, vloog hij weg, richting een onbegaanbaar moeras.

2014-07-25 Wikkeblauwtje 03

Ondertussen bleef het onweren in de verte en het begon ook wat te druppelen, dus het werd tijd om de camera terug in de tas te stoppen. Doordat we omgeven werden door de bergen was het lastig om te voorspellen wat het onweer zou gaan doen. We besloten om terug te gaan naar de parkeerplaats en wat te gaan drinken bij een cafeetje terwijl we wachtten wat het weer zou gaan doen.

Het leek erop dat de bui niet over de berg heen kwam, dus zodra het weer droog was, en we ons drinken op hadden, zijn we nog even teruggegaan. We liepen richting dat veldje waar ik eerder parende rode vuurvlinders had gefotografeerd. Maar helaas hadden ze dat veld bijna helemaal gemaaid, dus ik had niet veel hoop. Alleen de rand hadden ze met rust gelaten, en daar vond ik deze morgenrood, die nog wat zonnestralen probeerde te vangen.

2014-07-25 Morgenrood 01

Bij de mannetjes is de bovenkant fel oranje, maar de vrouwtjes hebben zwarte vlekjes. Eerder had ik al mannetjes op de foto gezet, dus ik vond het erg leuk om ook dit vrouwtje op de foto te zetten.

2014-07-25 Morgenrood 02

Even later gingen de vleugels dicht dus ik dacht dat ze ging rusten.

2014-07-25 Morgenrood 03

Maar even later vloog ze weg en ging ze een paar meter verderop weer zonnen.

2014-07-25 Morgenrood 04

Daarna gingen de vleugels weer dicht en werd het tijd om haar met rust te laten.

2014-07-25 Morgenrood 05

Ik was tevreden na een zeer goede vlinderdag.

Wordt vervolgd 😉

Dit bericht is geplaatst in Vlinderfotografie. Bookmark de permalink.

Een reactie op Vakantie in Frankrijk: een goede vlinderdag (deel 2)

  1. Louis schreef:

    Hoi Annika, schitterende opname’s! heb er van genoten!

    gr Louis