Vakantie in Frankrijk: Lac de Monteynard

In de eerste week van de vakantie liep de temperatuur steeds verder op. Halverwege de eerste week was de temperatuur al boven de dertig graden. Het was eigenlijk te warm om iets te doen, maar we zijn toch even bij het meer van Monteynard gaan kijken. Het was er echt prachtig!

Lac-de-Monteynard01

Lac-de-Monteynard02

Bij het meer van Monteynard hebben ze grote voetgangersbruggen gemaakt, waardoor het mogelijk is om via een 12 km langer wandelroute het meer rond te lopen. Deze wandeling was voor ons iets te lang vanwege de warmte, dus we hebben maar een stukje van de wandelroute gelopen, tot aan de eerste voetgangersbrug.

Lac-de-Monteynard03

De wandelroute die wij namen ging door het bos en daar zagen we verschillende vlinders zoals een sleedoornpage en meerdere kleine ijsvogelvlinders. Ook zagen we verschillende bont zandoogjes. Het bijzondere aan het bont zandoogje van Zuid-Europa is dat het een andere ondersoort is dan het bont zandoogje in Nederland. In Nederland komt de ondersoort “tircis” voor, met flets-gele vlekjes. In Zuid-Europa komt de ondersoort “aegeria” voor, met oranje vlekjes.

2014-07-16 Bont zandoogje 01

2014-07-16 Bont zandoogje 02

Eenmaal weer terug op de camping zag ik dat er rondom de tent wat vlinders actief waren. Toen ik ging kijken zag ik eindelijk dat het dwergdikkopje ging zitten, dus die heb ik gauw op de foto gezet voordat hij weer verder vloog.

2014-07-16 Dwergdikkopje 01

Aan het eind van de middag zat er een knoopkruidparelmoervlinder naast de tent! Ik heb twee foto’s gemaakt die ik wel goed vind, ik kan niet zo goed kiezen tussen deze twee, dus ik zet ze allebei maar op mijn website.

2014-07-16 Knoopkruidparelmoervlinder 01

2014-07-16 Knoopkruidparelmoervlinder 02

Wordt vervolgd 😉

Dit bericht is geplaatst in Vlinderfotografie. Bookmark de permalink.

3 reacties op Vakantie in Frankrijk: Lac de Monteynard

 1. Louis schreef:

  Hoi Annika, pracht opnames, leuk dat je het Dwerg dikkopje gekiekt hebt! en alle andere foto”s zijn natuurlijk ook prachtig!

  gr Louis

 2. priscilla schreef:

  Ik genie lekker mee!

 3. Ingrid schreef:

  Prachtige omgeving, echt jammer dat het regende toen wij er waren. Alhoewel onze rit naar Die, over de Col de Grimone ook erg mooi was. Ik heb toen nog een dambordje fraai op de foto kunnen zetten.