Voorjaarsvlinders op de Pannenhoef

Afgelopen winter ben ik naar Den Bosch verhuisd, omdat ik Toegepaste Biologie ga studeren aan de HAS Hogeschool in Den Bosch. Maar natuurlijk ben ik nog regelmatig bij mijn ouders in West-Brabant, wat ik vaak probeer te combineren met een bezoekje aan de Pannenhoef. Zo heb ik een paar weken geleden de grote vos gespot op de Pannenhoef! Helaas bleef deze zeldzame vlinder niet lang zitten, net lang genoeg voor een determinatiefoto, maar dat was het dan ook wel. Ik hoop dat ik deze vlinder nog een keer tegen kom, zodat ik hem eens goed kan fotograferen.

Op de Pannenhoef vliegen nog meer leuke vlinders, zoals de groentjes.

2014-04-19 Groentje 01

Het groentje is een vlindertje dat je niet gauw tegenkomt, maar toch is het geen zeldzame vlinder. Hij valt niet op door zijn groene kleur en je vindt hem alleen in natuurgebieden, waarnemingen in bijvoorbeeld tuinen zijn bij mij niet bekend. Het groentje is vooral te vinden aan de rand van heidenvelden, vaak in struwelen en bosranden. Je kan de vlinder ook vinden op bloemrijke graslanden. Dit groentje was aan het genieten van de nectar van bosbes.

2014-04-19 Groentje 02

2014-04-19 Groentje 03

Afgelopen zaterdag was het zonnig en warm, waardoor de vlinders erg actief waren. De meeste vlinders vlogen weg toen ik ze probeerde te benaderen, maar onderstaande vlinder bleef zitten, waardoor ik hem van dichtbij kon fotograferen.

2014-04-19 Groentje 05

2014-04-19 Groentje 04

Een paar weken geleden was ik ook op de Pannenhoef en toen had ik dit oranjetipje gefotografeerd, dat nog aan het ontwaken was.

2014-04-02 Oranjetipje 01

2014-04-02 Oranjetipje 02

En afgelopen zaterdag kwam ik ook een oranjetipje tegen dat zich rustig hield tijdens een bewolkt moment.

2014-04-19 Oranjetipje 01

Naast de oranjetipjes en de groentjes heb ik afgelopen zaterdag ook landkaartjes, boomblauwtjes, bont zandoogjes, citroenvlinders en koolwitjes gezien. En binnenkort verwacht ik ook dat de bont dikkopjes er weer zitten. Zoals je ziet zitten er een hoop leuke soorten op de Pannenhoef!

Dit bericht is geplaatst in Vlinderfotografie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.